| Mìna / EUR | Košík 0

Døevo a technologie podle DW

firma DW patøí mezi firmy, které inovativnì zkoušejí a posouvají možnosti technologie výroby korpusù, na první pohled se nám mùže zdát, že se jedná o složitou a komplikovanou záležitost, pokud si však pozornì pøeètete níže uvedené definice, zjistíte, že to tak složité není, pøeju pøíjemné poètení, pokud by jste chtìli obrazovì/zvukové ukázky, které jsme zámìrnì k popisùm nepøidávál, najdete jich na You Tube nespoèet.


PURE MAPLE ™ - všeobecnì nejoblíbenìjší døevo na výrobu bubnù, javor je tvrdé døevo, které produkuje maximální rezonanci, projekci a atak.V kombinaci se zpevòujícími prstenci mùže produkovat více soustøedìný zvuk a je vhodný pro live a studiové aplikace.


PURE BIRCH® - bøezové bubny jsou již mnoho let stadardem pro studiové použití.Díky jasnìjší základní a kratší rezonanèní notì je vhodný pro snímání mikrofonem stejnì dobøe jako je oblíbeným materiálem mnoha bubeníkù. Pro pøitažlivìjší dizajn se používá tzv. jádrová bøíza, která je vyøíznuta ze støedu kmene a poskytuje „exotiètìjší“, vysoce figurální vzhled.


PURE CHERRY ™ - tøešòové døevo je velmi „hudebním“ døevem, které poskytuje výraznou melodickou èistotu a teplejší tonalitu než javor. V kombinaci s 2 vrstvými blánami osloví bubeníky, kteøí dávají pøednost razantnímu kulatému zabarvení.


 

PURE OAK ® - korpusy jsou vyrobeny z trochu silnìjších vrstev (0,79mm) èerveného dubu a vytváøejí robustnìjší skoøepinu, která je ideální pro hlasitìjší herní situace. Má plný kulatý úder a je vynikající pro snare bubny všech velikostí.


PURE PURPLEHEART ™ - rùžové døevo, které je v historii bubnového prùmyslu vždy zmiòované jako TOP materiál pro tvorbu bubnového korpusu je døevo hustší než napø. dub (OAK) a poskytuje dostatek ataku, skvìlou barvu zvuku i tonalitu, k tomu ten krásný fialový odstín, prostì Purple Heart.


 

SANTA MONICA - je pùvodní konfigurace all-maple shell Collector's Series, jsou pojmenované po proslulém kalifornském plážovém mìstì, kde byla založena firma Drum Workshop, která v poèátku vyrábìla nástroje z korpusù firmy Keller, tyto korpusy mohou být další univerzální zvukovou volbu pro bubeníky. Korpusy jsou vyrobeny ze severoamerického javoru Hard Rock Maple, jsou 6-ti vrstvé a využívají o nìco silnìjší dýhy (0,79mm) a jsou vybaveny 6-ti vrstvými zpevòujícími prstenci, nabízejí rezonanèní a soustøedìnou tonalitu.


NEREZOVÁ OCEL - nerezová ocel mìla v historii bicí soupravy svou nenahraditelnou pozici, proto má právem své místo i v Collector's Series. 1,5 mm silné válcované korpusy s ohýbanou úložnou hranou jsou nabízeny v rùzných velikostech a mohou být doplnìny kteroukoli z pìti barev hardwaru Custom Shop. Bicí se standardnì dodávají s dvouvrstvými blánami DW Double A 2-ply a mohou se pochlubit velkým, kulatým, rezonanèním zvukem a pozoruhodnì bohatou a teplou tonální kvalitou.


COLLECTOR'S SERIES ® Hybridní korpusy

Pøi výrobì bubnù se urèitý druh døeva èasto volí pro jeho specifické složení a související tonální vlastnosti. Kombinace tìchto dýh mùže nabídnout širší škálu zvukových možností. Hybridní skoøepiny se proto vyrábìjí tak, aby se tyto vlastni zùroèily, pro správnou volbu hybridního korpusu hraje nezabenatelou roli znalost techniky a technologie výroby bubnových korpusù.


MAHOGANY HYBRID - zvukové teplo mahagonu je nepopiratelné, tato døevina se používá pøi výrobì bicích po celá desetiletí, poskytuje temnou, jemnou tonalitu, která je vynikající volbou pro øadu hudebních oblastí. Je vhodná ke kombinaci s javorem, nebo tøešní s vnitøní a vnìjší vrstvou afrického mahagonu, obì tyto varianty nabízí skvìlou rezonanci a muzikálnost vhodnou pro studio.


SPRUCE HYBRID - smrk je po celé generace preferovaným tónovým døevem pro desky akustických kytar. Rezonanèní vlastnosti tohoto døeva nebyly nikdy v bubnovém prùmyslu použity, teprve v nedávné dobì se objevily první nástroje, které tuto døevinu do výroby zavedly a to jak v èisté formì, tak i jako hybrid, kdy zejména v kombinaci s oblíbenými døevinami jako jsou javor, tøešeò èi mahagon pøináší skvìlý kulatý a poutavý zvuk vhodný pro live aplikace.


PURPLECORE ™ HYBRID - tento jedineèný 9-ti vrstvý korpus s 3-vrstvými zpevòujicími prstenci dosahuje nejnižšího základního tónu v celé sadì, má 3-vrstvé jádro z rùžového døeva s dlouhým vláknem, zbytek pláštì korpusu má krátké zrno, což na korpus pùsobí velmi malým napìtím a dramaticky snižuje základní tón bubnu. PurpleCore Hybrid je prùlomem v technologii bicích, jde o korpus, který poskytuje maximální low-end odezvu, která vyhovuje parametrùm dnešní hudby.


Korpusy a uložení dýh

 bubnový korpus se skládá z dýh, které se skládají svou kresbou buï svisle, nebo vodorovnì, uložení jednotlivých vrstev má vliv na samotné pnutí takto složeného a slepeného pláštì a ovlivòuje tak jeho výslednou zvukovou charakteristiku. Skladba dýh je základem patentované technologie firmy DW. Bylo prokázáno, že dýhy s dlouhým i krátkým vláknem ovlivòují výšku tónu a lze s nimi manipulovat tak, aby vytvoøily širší rozsah tónu v sadì bubnù a podpoøily odezvu low-end.


 

SSC - SPECIALIZED SHELL CONFIGURATION (speciální konstrukce korpusu) - trvalo 10 let zkoušení, praxe a získávání know how, které firmu DW pøivedlo k patentování této technologie, která ve výsledku pøináší nejmodernìjší zvukové možnosti. Co je tedy SSC ? Zjednodušenì øeèeno, doporuèíme vám konfiguraci jednotlivých bubnù z technologických možností firmy DW, která využívá technologie konstrukce korpusù HVLT, VLT, X a VLX.


 

HVLT ™ - Horizontal Outside + Vertical Low Timbre - jde o technologii uložení kresby dýh, HVLT ™ technologie vychází z pøedešlé, která se jmenovala VLT™ (Vertical Low Timbre), což v praxi znamenalo, že vìtšina vrstev uvnitø korpusu jsou uloženy vertikálnì, tedy svisle, to vytváøí menší napìtí na plášti korpusu a poskytuje celkovì nižší notu. Rozdíl HVLT ™ oproti VLT spoèívá v tom, že vnìjší vrstva je vodorovná. S vìtším napìtím na plášti korpusu nabízí o nìco více nízkých a støedních frekvencí. HVLT ™ se standardnì dodává na bubnech Collector's Series® Cherry a Design Series ™.


333™ - zpùsoby v uložní dýhy podle kresby døeva výraznì ovlivòují zvuk. Uložení dýh nazvané 333™ vychází z technologie VLT™, jde o 9-ti vrstvý korpus bez zpevòujících prstencù, který používá køížové vyrstvení dýhy, tedy 3 x 3 vrsty = 9 vrstev. Produkuje nižší celkový tón pøi zachování maximální rezonance a ataku. Korpusy 333™ - lze vyrobit z kteréhokoliv materiálu Collector's Series® Pure: javor, bøíza, mahagon, tøešeò a purpleheart.


X-SHELLS™ - patentovaná technologie korpusu X-SHELLS ™ zaèala s pøíchodem technologie uložení kresby døeva VLT ™ (Vertical Low Timbre ™), pøi experimentování s alternativními zpùsoby køížení kresby døeva pláštì korpusu bylo zjištìno, že je možné výraznì snížit napìtí na plášti korpusu, pokud by vìtšina vrstev probíhala svisle a ne vodorovnì. Tvùrci bubnù vždy vìdìli, že korpus musí být køížovì lepený, aby byla zachována strukturální integrita skoøepiny, takže myšlenka navrhnout zcela vertikální skoøepinu pro dosažení optimálních nízkých frekvencí nikdy nebyla používána. Zkoušením bylo zjištìno, že pokud by byly dýhy øezány pod úhlem 45 stupòù a køížovì laminovány ve vzoru X, je možné dosáhnout jak nízkofrekvenèních rozsahù, tak pevnosti pláštì korpusu.


VLX™ Vertical Low Timbre/Diagonal grain shells - tyto korpusy mají nejnižší základní tón, který je dostupný v DW Custom shopu, doporuèujeme je pro basové bubny a vìtší podlahové tomy, jsou vyrobeny z 8-mi vrstev, které jsou složeny jako 6 vrstev diagonálnì nebo do X a 2 vrstvy jsou vertikální nebo krátké. Pøi objednávce tovární konfigurace SSC budou všechny basové bubny, 16 "a 18" floor tomy vždy vyrobeny jako VLX.


zpracoval Ivo Honajzer